От толкова много време плануваме с приятели да посетим слънчевия Пловдив и най-накрая ни се усмихна късметът. Избрахме уикенд, в който всички сме свободни, натоварихме се по колите и се отправихме към града на седемте тепета.

За наша локация за сън, храна, напитки и забавления бяхме избрали един конкретен квартал – Капана. Тъй като му се носи славата на арт мястото в сърцето на града, решихме да проверим дали настина отговаря и на нашите стандарти за креативност.

Извадихме огромен късмет, че успяхме да си резервираме апартамент точно в центъра на Капана. Той разполагаше с всички удобства и бе много уютен, но за съжаление не успяхме да прекараме толкова много време в него. След като оставихме там багажа си, веднага организирахме пешеходна разходка. По този начин се запознахме с района и се ориентирахме къде какво има.

Да ви кажа честно, Капанът не е толкова голям, колкото си мислих. Но въпреки малката си площ, е изключително наситен откъм развлечения. Успяхме да поседнем на най-известните заведения. Направи ми впечатление, че те не разполагат с безкрайно дълги и стандартни ястия, а залагат на иновативните, бутиковите и вкусните храни и напитки. Повечето от ресторантьорите дори сами произвеждаха продуктите си. Май се готвят за звезди “Мишлен”.

Освен обаче по заведенията, прекарахме голяма част от времето си и в “Ядрото” – централната част на креативния квартал. Там се запознахме с много позитивни хора, които ни показваха как се свири на китара. Гледахме мини състезание по скейтборд. Слушахме кавъри на известни песни, както и собствени аранжименти на местни талантливи изпълнители.

На следващия ден решихме да обиколим и занаятчийските работилнички, които бяха препълнени с невероятни ръчно изработени изделия. Дори открихме една галерия, която представя пространство на български творци, за да излагат творенията си от всяка една сфера. Тъй като нямахме много голям бюджет, не успяхме да си купим продукти от всяко едно дюкянче, но все пак си взехме някои неща за спомен.

Тези два дни в Капана на Пловдив бяха изключителни презареждащи и вдъхновяващи. Сега наистина разбирам защо му се носи подобна слава. Атмосферата е уникална. Препоръчвам ви го!

Google+ Comments

Интересни Tags: