Как сте, киномани? Очаквате ли новите заглавия през този месец? Предстоящите прожекции през май са наистина разнообразни и аз лично си харесах вече няколко заглавия.

Хубаво е, че всички предпочитания ще бъдат задоволени, защото ще има и комедии, и ужаси и екшън. По това, което гледах като реклами и трейлъри, всички предлагат повече леки, ненатоварващи сюжети, насочени към забавления и приключенски дух.

Сред може би най-чаканите заглавия изпъква Фюриоза: Сагата за Лудия Макс. Премиерата е обявена на 24 май и филмът е предистория, показваща детството на Фюриоза, отвличането ѝ и личните битки, които води. Смятам, че си заслужава и ще бъде сред блокбастърите за сезона.

На хоризонта се задава и Кралството на планетата на маймуните, който ще гледаме от 10 май. Филмът показва маймуните като доминантен вид над хората, но докога?

Също на 10 май предстои изненада и за любителите на хоръра с Карти на смъртта. Сюжетът не е нещо неочаквано, има всички елементи за добър ужас – група приятели, злокобни карти Таро и древно проклятие. Може да му дадете шанс.

И пак от 10 май може да гледаме българската комедия Никога не е просто секс. Филмът е режисиран от Саня Борисова, която изпълнява и главна роля в него. Разказва се за 4 напълно различни като характер жени, но въпреки това станали приятелки. Нека подкрепим българското кино.

В последния ден на май – 31 – излиза и още един ужас Мечо Пух: Кръв и мед 2. Любимите анимационни герои Пух и Прасчо са представени като кръвожадни убийци, търсещи отмъщение и погубващи всеки, който им се изпречи на пътя.

Е, избрахте ли си някой?

Google+ Comments

Интересни Tags: