Цитирайте велики личности, философи, мъдретци и т.н. Това е  сигурен начин, чрез който да създадете по-добро първо впечатление и да подобрите мнението за себе си в очите на този, с когото разговаряте. Умението да приложим някой подходящ израз точно в подходящия момент е много ценно. И има много голяма сила. За съжаление обаче не е много лесно да се научим. Ако го овладеете обаче, ще направите голяма услуга на самите себе си.

 

Ето как се прави. Харесвате си няколко личности, към които имате симпатии. Например Марк Твен, Оскар Уайлд, Алберт Айнщайн, Конфуций и т.н. След това прочетете няколко цитата и си отбележете тези от тях, които ви харесват. За да не ги забравите, ви препоръчвам да си ги напишете някъде. Например на някакво листче или лепяща бележка, която да поставите до компютъра си и да виждате всеки ден. Или на друго място така, че да ви хваща окото. Четете цитатите всеки ден и с всеки следващ се уверявайте, че можете да повторите написаното дословно без да гледате. Когато се сигурни, че сте запомнили нещо, започнете да учите друго, но не махайте първите листчета. Може да ги изместите, но нека пак да са на видно място.

 

640px-MarkTwain.LOCЩе ви дам няколко примера за цитати, които аз лично много харесвам:

– “Не можеш да твърдиш, че наистина разбираш нещо, освен ако не си в състояние да го обясниш на баба си.” – от Айнщайн

– “Никога не съм допускал училищните занятия да пречат на образованието ми.” – Марк Твен

– “Аз лично винаги съм готов да уча, макар че невинаги обичам да ме поучават.” – от Уинстън Чърчил

И още един съвет от мен: забавните цитати се помнят по-лесно, започнете с тях. А когато запомните достатъчно такива, ще се усетите, че ги използвате в подходящите моменти от само себе си. Ей така, изведнъж.

Google+ Comments

Общи Tags: