Писането на ръка превръща ли се в отживелица според вас?

 

До преди няколко години и на училище и в университета аз си пишех все на ръка и това не беше никак странно. Даже домашните си пишех на ръка и изписвах лист, след лист, след лист… Сега ако предадеш нещо в университета, което е писано на ръка, сигурно ще те изгонят с ритници от стаята и ще те гледат на криво цял семестър.

 

670px-Analyze-Handwriting-(Graphology)-Step-1Не съм стъпвал скоро в гимназия или друго училище, но няма да се изненадам, ако и там децата вече си носят таблети или лаптопи, за да си водят записки. Като се замисля, може и да е за добро обаче. Колко пари давахме едно време за тетрадки, като се сетя… На мен сега ми е много по-лесно, удобно и бързо да си пиша на компютъра. Но аз вече съм голям човек и съм минал по трънливия път на ръкописното писане.

 

Притеснявам се малко за днешните деца обаче. Мисля, че писането на ръка развива някаква част от мозъка и е полезно по време на развитието на детето. Не знам какво би се случило, ако се окаже, че днешните деца не могат да държат в ръка химикал, а само да кликат с мишката и да щракат по клавиатурата…

 

Фактите обаче са следните… все по-малко хора пишат на ръка. Според мен обаче колкото и по-рядко да го правим, всеки от нас трябва да го умее. Да кажем просто, че според мен писането на ръка е един пожизнен минимум за всекиго.

Google+ Comments

Общи Tags: