Той е инженер и е познат на целия свят. Изпрати автомобила си в орбитата на Земята, създател е на една от най-големите компании за онлайн разплащания и целият научен свят го боготвори.  Той е Илон Мъск и през последните години името му се свързва както с космоса, така и с автомобилите Тесла, които се стараят да предложат на хората един нов начин на по-екологично предвижване в градовете.

Според съвременните наблюдатели на развитието на човечеството, той е от онези хора, които след време ще бъдат описвани в учебниците по история, редом до Томас Едисон или Александър Бел. Защото умът му, бизнес нюхът му и страхотният екип от професионалисти, които е събрал да работят за него, произвеждат бъдещето.

Всички сме израснали с книгите на Айзък Азимов, в които се говори за междупланетни пътешествия, светове, извън нашата Земя и дори промяна на времето и пространството. И може би, воден именно от една такава по детски романтична представа, използвайки способностите на ума си и тези, на стотиците хора, които работят с него, Илон Мъск се опитва на превърне в реалност момчешките си мечти и тези на хората, разбира се.

Защото напълно основателно е твърдението, че все повече хора ще се опитват да карат автомобили, които не замърсяват околната среда. Технология не беше създадено, но Илон Мъск се опита и – воала. Тесла се появи на пазара и продължава да се развива с всяка изминала година.

А какво ще последва? Може би скоро ще разберем.

 

Google+ Comments

Uncategorized Tags: