team building eventsЗа собствениците на бизнес е важно служителите им да са ентусиазирани, да работят като сплотен екип и да са в готовност за справяне с предизвикателства. За да не загубят мотивация и вдъхновение, от време на време е добре да бъдат разведрени, да се откъснат от офиса и да прекарат един ден в тийм билдинг. Тази практика вече е навлязла и у нас.

 

Времето, прекарано извън офиса, действа „пречистващо“ за всеки член от екипа. Служителите забравят за стреса, отдавайки се на занимателни дейности, все едно са на почивка. При това отношенията между тях се заздравяват и когато се върнат в офиса, могат да работят по-добре като един отбор.

 

Комуникацията между служителите също става по-открита, а един тийм билдинг е чудесен повод за създаване на хубави съвместни спомени, за които да се говори занапред. Слабо мотивираният персонал често страда от недостатъчно общуване помежду си.

 

При една силно напрегната работна среда служителите губят ентусиазъм, не комуникират с останалите от екипа и се затварят в текущата задача, която имат да свършат. В стремежа си да решат даден проблем могат да вземат прибързано решение, без да са анализирали цялостната ситуация. При тийм билдинга факторът напрежение е отстранен. Там служителите трябва да се научат да решават проблемите като екип в една неангажираща среда под формата на игра.

Google+ Comments

Общи Tags: