Зная, че мнозина ще ме линчуват след тази статия. Първо да кажа, че аз не съм някакъв си хитрец и не гледам да мина метър. Но не съм и от хората, които са все намръщени,  песимистично настроени и тровят дните си с излишни притеснения.

 

От не много отдавна имам големи сметки за уреждане с финансова институция. Голяма глупост направих, че взех заем. После обстоятелствата ме принудиха да изтегля още един, тъй като стана авария в банята и трябваше да се сменят тръбите. Едни пет месеца се оказах и безработен. Доста неприятен момент в моя живот, в който не бих искал да се връщам и за който нямам особено желание да ви разказвам. Насред сивотата на отчаянието се появи надежда – нещо хубаво, което ме накара да погледна по друг начин и оценя обществени услуги, за които дори не съм мисли, че мога да кажа добра дума.

eos

 

Като цяло хората не са много наясно, че големи финансови институции работят с колекторски агенции, с които създават изцяло нови отношения кредитор-длъжник. Въпросната банка, към която задлъжнях, ползваше услугите на ЕОС Сървисис, част от немската група EOS. Двамата управители са Тихомир Вълчев и Райна Миткова-Тодорова, които се грижат компанията да покрива редица европейски стандарти в този бранш.

 

И така… ЕОС Сървисис ми се обадиха в един дъждовен следобед. Спомням си много добре, защото дълго след това рових в интернет да открия информация за тях. Сайтът им е подреден и веднага вдъхва доверие. Чувство, което храня и до днес, защото проявиха разбиране и ми предложиха разсрочване на дълга, поради което сега се радвам на спокоен живот.

 

И понеже всички сме хора и животът ни поставя в какви ли не ситуации, бих записал в заключение, че да си длъжник не е страшно, когато имаш насреща сигурен партньор. Не хабете нерви и не се тюхкайте, мили хора, ако попаднете в невъзможност да изплатите някой заем. Във ваша услуга, някъде там, работят служителите на ЕОС.

Google+ Comments

Общи Tags: