Във втората част от съвети за домашни любимци продължавам с полезна информация за лятното оцеляване и на котките. Донякъде може би тя се покрива с тази за кучетата, но въпреки това ще ви набележа отново най-важните неща.

Котките рядко се изкарват навън, така че у дома им осигурете проветрени помещения и прохлада. Ако все пак не се справяте много успешно, котката ще си намери най-студеното място у дома и ще отиде там. А понякога това може да е и в дъното нa гардероба.

Задължително подстрижете дългокосместите котки, за да не ги спарва козината. Не забравяйте и редовното ресане – по този начин излишните косми ще ги премахвате, а няма да отиват в стомаха на животното. Така ще сте сигурни, че ще повръщат по-малко и се намалява възможността от чревни инфекции. В тази връзка не оставяйте прекалено много храна в купичката, защото котките ядат по малко и по-често. Ако храната престои, ще развие бактерии. Редовно подменяйте и водата, защото трябва да е със стайна температура.

При извеждане на котката на балкона или на друго място с преносима кутия, то не го правете в горещите обедни часове. Също не оставяйте животното заключено в колата и ако го пускате навън, то нека не бъде върху прекалено гореща повърхност, за да не нарани лапите си.

Това е всичко от мен по темата за отглеждането на домашни любимци през лятото. Дано съветите да са ви били полезни, а лятото ви да бъде чудесно и споделено!

Google+ Comments

Интересни Tags: