Приемането на храна поне по два пъти, а в идеалния случай и три, на ден е задължително. Колкото и диети да се спазват, те са до време. За да се развива добре тялото ни, трябват всички полезни вещества от храната да се приемат. Но за да се случи това, е необходимо да се храним с мисъл.

Предполагам, че тези от вас, които похапват закуска, го правят набързо на път или у дома. Обядът почти винаги е в обедната почивка на работа, когато умът е зает с мисли и тревоги. Вечерята може би е най-разпускаща, защото е вкъщи и със семейството. Замисляли сте се обаче за какви мислите докато сте в тези ситуации и си похапвате?

По теорията на известния учител Петър Дънов може да приемем пълноценно хранителните вещества, само когато го правим с мисъл. Това означава да насочим вниманието си към блюдото, което ядем, да благодарим за него. Също всяка хапка трябва да бъде сдъвквана, а не гълтана. Най-добре е да се броят между 60 и 100 пъти преминаване през зъбите.

Заедно с това е необходимо да сме с нагласата, че храната е вълшебна и ще ни помогне да останем силни и здрави. Само хора, които искрено вкарват тази мисъл при хранене, ще извлекат максимално ползите от него.

Аз съм склонен да пробвам тази теория и да отчета резултатите. Както в моя блог сте свикнали да експериментирате, ви насърчавам да го направите и сега. Защото моята максима е, че колкото повече нови неща се опитват, толкова по-добре се открива личностната истина в живота.

Google+ Comments

Общи Tags: