a-true-friend-is-someone-who-reaches-for-your-hand-and-touches-your-heartИстинските приятели са безценни. Толкова трудно се намират и толкова лесно се губят, че трябва да сте готови буквално на всичко, за да ги задържите за по-дълго време до себе си. Разбира се, има моменти, в които и най-близките ви разочароват, но в крайна смета такъв е животът – изпълнен с радости и разочарования. Благодарение на тях се научаваме да ценим истински важните неща, да си прощаваме един на друг и да се радваме на малките радости от ежедневието.

 

Все пак личните ми наблюдения сочат, че има поне 5 неща, които истинският приятел би направил без да се замисли… почти. Ето кои са те:

 

1. Ще изслуша всичките ви глупости без значение на каква тема са и в кой час на денонощието ще се чуете. Така е, ако на човека срещу вас му пука, във всеки един момент би жертвал собственото си време, за да си излеете мъката.

 

2. Винаги ще е готов да откликне. Спукали сте гума? Жената ражда? Сам сте в бара? Гаджето ви е зарязало? Нужна ви е помощ за доклада? Няма кой да гледа кучето? Няма значение… приятелят ще се качи в колата и до 10 мин. ще е при вас.

 

3. Разстоянието няма да го спре. Да, физическото разстояние между хората често оказва въздействие и върху отношенията им. Това обаче няма да спре истинският приятел. Той ще ви звъни по телефона, ще ви идва на гости и дори да не сте се виждал 3 месеца, ще ви посрещне със същата топлота и ентусиазъм, както винаги.

 

4. Ще ви подкрепи при всякакви условия. Случила се е трагедия в семейството? Претърпявате психологическа криза? Предприемате голям обрат в живота си? Няма значение, истинският приятел е до вас. Винаги.

 

5. Не можете да си представите живота без него. Познавате го от толкова време или ви е станал толкова близък, че сякаш е част от вас. Усещате липсата му и го търсите, когато го няма. Той е сред най-близките, а може би най-близкият ви човек на света.

Google+ Comments

Общи Tags: