Sale rotШироко прилагана маркетингова практика са разпродажбите, специалните оферти и всичко друго, свързано с намаляне на цените, които срещаме всеки ден в големите хиперкаркети, мебелни магазини, улични будки и други търговски центрове. Това безспорно е един от изпитаните начини да се насърчат продажбите. Интернет пазаруването придобива все по-голяма популярност сред младите хора. Когато те искат да купят нещо онлайн, извършват проучване пак там. Какво точно ги кара да купуват обаче? Дали са мненията на останалите, цената, брандът или нещо друго?

 

Съдейки по нашата действителност, логичният отговор би бил цената. Но ако трябва да се доверим на световните проучвания, ще открием, че мненията на останалите също играят голяма роля при вземането на решение за покупка. Натам вървят тенденциите.

 

Истината е обаче, че много компании имат трудности в събирането на отзиви за продукта/услугата си. Това се случва не защото предлагат нещо некачествено, а защото не полагат достатъчно усилия в тази насока. Тази ситуация важи с голяма сила у нас. Ние май още не сме усетили накъде духа вятърът и правим нещата по стария начин.

 

Трябва да има стимул, който да накара потребителите да напишат мнение – например с написването му да бъдат включени в томбола за награда. Те сами няма да се сетят, трябва им лек подтик 😉 Положителните отзиви създават кредибилност на компанията, правят я по-реална и водят нови потребители, което би било само от полза за бизнеса ни.

Google+ Comments

Общи Tags: