Да речем, че си падате по някоя висшестояща дама от работата ви и искате да излезете с нея. Приятелите ви са категорично против, защото ако не се получи, може да се наложи да напуснете – и то точно вие, тъй като сте по-ниско в йерархията. Започвате да се чудите дали това е добра идея.

 

Но пък като прекарвате по-голямата част от времето си на работа, къде другаде да срещнете някой? Връзките на работното място не са нещо необичайно точно поради тази причина. Понякога нещата се получават, друг път не, което пък е съвсем нормално. Вторият случай, естествено, води до неудобство – не винаги, разбира се, но като цяло такова е “правилото”. И докато вие умувате дали си заслужава да загубите работата си заради нещо, което може да се окаже краткотрайна афера, вашето привличане ви бута точно натам.

 

Какво толкова, ще си намерите нова работа, ако се наложи. Вече сте решили да вземете настъпателна позиция и да завладеете успялата жена, която сте си харесали. Трябва да разберете дали чувствата ви имат приемственост, но дори и да нямат, все пак може да направите опит да я спечелите. С малко късмет ще започнете да излизате, но трябва да поставите някои граници и да обсъдите нещата предварително.

 

15-office_romanceИмайте предвид, че ще се виждате всеки ден на работа. В работно време ласките са абсолютно забранени – те могат да подразнят както ръководството на фирмата, така и колегите ви. Оставете страстите за след края на деня. Може би в началото няма да е добре да се виждате всеки ден след работа, за да не си омръзнете твърде бързо. Това може и да не важи за двойките, които не работят заедно, но вашата ситуация е съвсем друга.

 

И двамата сте избрали да смесите личния живот с професионалния. Трябва да сте наясно, че ще изпадате в конфликти ситуации помежду и колкото и да не ви се иска, ще ги пренесете от едната сфера в другата. Това е най-трудната част и причина работодателите да не гледат с добро око на такива връзки. Настроението ви се скапва, а продуктивността ви пада. Неизбежно е.

 

Ако обаче сте един за друг, ще преодолеете всички спънки, ще се научите как да бъдете заедно и ще видите как една такава връзка прераства в дълготрайни отношения. Нали знаете, че докато не скочите в дълбокото, никога няма да разберете дали си струва.

 

Google+ Comments

Общи Tags: