Най-големите победители са всъщност и най-големите губещи. Ще разберете защо малко по-късно. А сега имам една добра и една лоша новина. Коя предпочитате да чуете първо? Лошата ли? Добре, ето я и нея – в битката с живота понякога ще ви се наложи да губите. Не всяка битка ще ви носи лавровия венец на победителя. Ще се намери и някой, който да ви надхитри не един и два пъти. Понякога обстоятелствата няма да ви позволяват да видите всички променливи в уравнението и да измислите перфектния план за действие. Пречките ще се окажат по-проблемни, отколкото сте си мислили.

 

10-winner-loserНо само защото сте загубили няколко битки, не значи, че трябва да загубите войната. Всъщност, загубата е също толкова важна, колкото и победата. Едно умело поражение сега може да се превърне в прелюдия към главозамайващ възход по-късно.

 

Неопитният губещ е лесен опонент – той губи ориентация в ситуацията и оставя фланговете си отворени за атака. Той се предава без да се бори много, не се учи от грешните си ходове и лесно може да бъде вкаран в капан. От друга страна, един обигран губещ е истинска заплаха. Той е силен противник, с опит в “бранша”. Кара те да се бориш със зъби и нокти, за да завладееш неговата територия. Може да вижда, че краят е близо, но докато има сили, ще се бори, няма да се предаде. Той се адаптира бързо и е готов за стратегически ответен удар.

 

Ето я и добрата новина – докато ви побеждават, вие трупате опит, а колкото повече такъв имате, толкова по-обигран играч ставате на бойното поле, наречено живот. Затова не гледайте на поредното поражение унило, а като подготовка една по-голяма борба за победа!

Google+ Comments

Общи Tags: