Ежедневно си задаваме десетки вътрешни въпроси като например какво ще правим днес, какво ще е времето, как да се облечем и т.н. Тези въпроси не че са маловажни, но като че ли ни пречат да видим цялостната картинка, а потъвайки в дребни детайли някак се отклоняваме от нея. Всъщност би трябвало да си зададем големият въпрос, а именно дали сме щастливи.

 

Many People Thinking of Questions

Вие доволни ли сте от живота си? А от себе си? А от работата? Всички тези неща комплексно формират щастието. По-голямата част от хората, задавайки си тези въпроси, ще си отговорят с “не”, но няма да направят нищо, за да променят нещата. Останалите обаче са различни – те искат повече от живота и нищо не може да ги спре. Трябват им малко знания и посока, към която искат да поемат. Ако и вие сте от тях, то продължавайте да четете.

 

Визуализирайте идеалния си живот такъв, какъвто мечтаете да бъде. Не задълбавайте много в детайлите, а просто го опишете умствено с няколко изречения. Сега вече ще знаете какво искате и може да се насочите към изпълнението му. Трябва да изясните за себе си кое би ви направило щастливи и тъй като се отправяте към един нов живот, всичко трябва да е добре обмислено.

 

Следва фазата с детайлите или по какъв начин да постигнете онова, към което се стремите. Тук всичко зависи от вас самите и това, което сте си поставили като цел. Може да започнете първо с лесното и с малки крачки, докато постепенно не се придвижите напред. Малко по малко, важното е да стигнете.

 

Може дори да си изготвите план на действие със съответните стъпки, които са необходими за достигането до мечтания живот. Добре е да има такива опорни точки, а не да се действа хаотично без да знаете накъде вървите.

Google+ Comments

Общи Tags: