Целият свят се вълнува, защото стартираха така чаканите Олимпийски игри в Токио. Най-големият спортен форум отново събира 42-та най-добри спортисти от всяка дисциплина и ги изправя е коварна надпревара. Когато говорим за отличници в спорта, то няма как да пропуснем и нашите родни таланти. Няма как да мине без наше присъствие, но какво ще е равносметката накрая.

За съжаление на тази Олимпиада изпращаме най-малко спортисти в цялата ни история на форума. За 21 записани игри, на 23-и юли делегацията ни бе представена само от 42 състезатели. А спортовете, в които ще има наши представители са само 14. Представяте ли си от общо 28 дисциплини. Тъжна е статистиката, но по-важното е какво тези отличени и амбицирани хора ще постигнат.

Зная, че щом си се класирам за Олимпийски игри, то вече това е голямо постижение. Но колкото повече се изместваш напред, толкова повече затвърждаваш позиции и налагаш името си сред спортистите. Това амбицира другите срещу теб, но и теб самия срещу тях – процесът е взаимен. Затова всяко място по-напред е важно.

Тъй като обаче и отличията са важни, вече може да се похвалим с едно – сребърен медал от въздушен пистолет на Антоанета Костадинова. Това е първото голямо отличие след медалът на Гроздева през 2004 г. в Атина. Затова аплодисменти и честито! Костадинова вече се нареди сред победителите. А следващата надежда в плуването Йосиф Миладинов – предстои да видим как ще се класира.

Накрая завършвам не само с апел за успех и късмет към родните спортисти, но и с нещо позитивно. В Пловдив, Варна и Свети Влас има специално отредени места за олимпийските медалисти. Ето за тази вечна слава и памет говорим. Защото за света може да сте едни, но за нас сте победители. Българи юнаци!

Google+ Comments

Общи Tags: