С идването на по-топлото време идва и един малък недостатък, който усещаме осезаемо само лятото. Колкото и да е приятно вечер да похапваме на балкона или да се забавляваме навън с приятели, има и едни малки „симпатяги“, развалящи партито. Това са КОМАРИТЕ.

Само докато изписвам наименованието им, в главата ми започват да жужат и да ме изнервят. Даже инстиктивно се почесвам по краката и врата. Много е неприятно, разбирате ме, нали?! За справянето с комарите има много методи като един от най-ефективните е комаринът. Разбира се, има и устройства, които са закачат на детски колички и чрез издаване на звук ги гонят. Сещате се и за спиралите, които се палят и се слагат около масата.

Има и методи за прогонване на комарите, които са природни. Такива например са наличието на лавандула, при дим и дори съм чувал за употребата на алкохол. Шегата настрана, те наистина помагат или поне в някои случаи. Но благодарение на мой приятел, който също ненавижда комарите, тествах и установих, че има още един нов начин. Това е кокосовото мляко.

Всичко започна от прочит на текст с изследване от американски университет, посветили време за изучване на амазонските племена. Любопитно било, че те влизали в джунглата намазани с кокосово мляко и по този начин не ги хапели комарите, които пренасят малария. Учените достигнали до извода, че всеки крем със силен аромат или голямо количество от кокосово мляко също биха помогнали.

Доста скептично погледнах на тази статия, но въпреки това реших да тествам. Закупих от магазина един от евтините кремове със съдържание на кокосово мляко и познайте. Кремът е доста ароматен и щом ухае, комари наистина няма. След час до два вече ефектът му намалява, но въпреки това се усеща осезаемо неговото действие. Затова ви споделям моя опит и на вас – пробвайте и дано постигнете същия резултат. А ако намерите и нещо още по-трайно, веднага ми сигнализирайте!

Google+ Comments

Интересни Tags: