Оказа се, че има не една и две социални мрежи, за които искам да пиша. Освен посочените дотук facebook, Google+, twitter, linkedIn, pinterest и instagram има още няколко, за които да ви споделя.

 

27_social_iconПродължавам с една от любимите ми специализирани социални мрежи – goodreads.com. Ако търсите ревюта и отзиви за книги, това е вашето място. Повечето са на английски, но има и множество на български. Полезно е, че можете да видите наведнъж всички качени издания на една и съща книга, както и сборния им рейтинг като оценка за качество. Каква по-добро от това за българския издател, който веднага може да покаже, че новата му преводна книга е бестселър в другите страни.

 

Друга специализирани социална мрежа, която може да е полза тук и там, е behance. Това е запазената територия за дизайнери и хора на изкуството. Ако имате рекламна агенция или сте дизайнер/художник на свободна практика – това е вашето място.

 

А ако сте или работите в компания, където се заснемат професионални снимки и фотографии, мога да препоръчам следната социална мрежа – 500px. Но не пропускайте и Flickr. А споменах ли youtube канал? А видео споделянето чрез vine? А за Tumblr чували ли сте? Да, разбира се, и Foursquare заслужава своето внимание, ако имате кафене, ресторант, клуб или друго подобно място, което хората  посещават.

 

Има множество специализирани социални мрежи, било то за писатели, пътешественици и т.н. Много от тях вероятно съм пропуснал, но се надявам да съм бил и достатъчно изчерпателен и полезен. Успех в социалното ви развитие 😉

Google+ Comments

Общи Tags: