stopwatch-20min20 минути не са никак малко време. Научих се да отделям всеки ден по 20 минути за себе си, на затворена врата, в стаята си, и се чувствам много добре. Тези 20 минути не включват преобличане, къпане, упражнения или други дейности, които извършваме, за да подобрим хигиената или вида си. Тези 20 минути са свързани с дейност, която разтоварва и са посветени единствено на нас.

 

Четох в една статия наскоро, че човек може да стои точно 20 минути на едно място и може да изтърпи 20 минутна скучна лекция, 20 минути телефонно бращолевене или каквото и да е друго неприятно нещо. Затова и семейството ви ще изтърпи 20 минути без вас.

 

На какво да посветите 20-те си минути?

 

Лично аз започнах да събирам колекция, на която посвещавам време и се радвам. Понякога разглеждам снимки или други събирани с времето неща. След това се чувствам вдъхновен и отпочинал. Научи се на моята занимавка и жена ми и тя също си има своите 20 лични минути. През тях се затваря в най-широката стая у дома, надува музиката и започва да танцува. Чувам стъпките й из цялото помещение. Скача, върти се и се изморява много. След това обаче е усмихната и удовлетворена.

 

Моите 20 минути, нейните 20 минути, твоите 20 минути ще намалят стреса от ежедневието. А ти какво би правил в това лично твое време?

Google+ Comments

Общи Tags: