За добро или зло социалните мрежи са част от живота ни. И да ни харесва и да не ни харесва, и да ги използваме или не, фактите са си факти.

 

Затова реших и аз да не изоставам от тенденциите на XXI век и да се изкажа по темата. Признавам си, че не съм безучастен наблюдател на развитието на тази нова форма за комуникация. Аз самият също имам профили тук и там и като наблюдател едно нещо ми направи  силно впечатление. Има много и специализирани социални мрежи и те могат да са полезни като канал за комуникация и реклама на много фирми. Определени канали обаче са по-важни от други и за благополучното развитие на една компания е добре тя да ги познава.

 

Social+MediaFacebook, Google+ и twitter са почти задължителни за всички компании. Предлагат прекалено много възможности, за да се лишим от тях. Първо, те са най-разпространените и използвани. Много хора имат профили там, като не само четат, но и споделят и коментират. Писано е на не едно и две места по темата, затова аз ще се огранича със следното: не му мислете, действайте.

 

LinkedIn пък е социалната мрежа, където лесно и бързо можете да направите професионален профил на фирмата си, да се свържете със сродно компании или пък потенциални клиенти. Можете да я използвате също така, за да набирате качествени служители за компанията си. Бавно, но славно LinkedIn набира популярност и ако решите да го изполвате, няма да сбъркате. Още повече, че се поддържа много по-лесно от facebook профил например. Препоръчвам го на всички големи и малки компании.

 

За браншовете, които залагат на визуална комуникация, бих казал лседното – pinterest и instagram. Много млади хора имат активни профили там и използват тези мрежи като източник на забавление и споделяне. Тенденцията е визуалното да става все по-популярно, така че не се ослушвайте. Перфектни са, ако имате частна сладкарничка, туристическа агенция, модна къща, издателство и т.н.

Google+ Comments

Общи Tags: