fostercareeradvancement-resized-600.jpgОбикновено хората, които бързо напредват в кариерата, имат ясна визия докъде искат да стигнат. Те стремително следват целта си, без да си позволяват да се отклоняват от нея и да протакат. Когато знаеш къде искаш да бъдеш, ще ти е по-лесно да определиш ходове, които трябва да предприемеш, за да стигнеш дотам. С такъв предварително начертан план ще мотивираш себе си да действаш, а не да чакаш.

 

Онези, които знаят кои кариерни върхове искат да покорят, се стремят към отлично представяне. Те са решени да успеят и са в постоянно търсене на начини да усъвършенстват уменията си. Тяхната работа е отличителна,  забелязва се отдалеч, което означава, че доброто им представяне не може да се игнорира. То трябва да се награди рано или късно.

 

Ако се целиш високо, трябва да вярваш в себе си, за да успееш да се изкачиш там. Увереността е важен фактор при кариерното израстване, но тя в никакъв случай не означава надменно поведение – то трябва да се избягва на всяка цена, защото прави лошо впечатление.

 

За да пожънеш успех, трябва да си готов да поемаш инициативата. С бездейно чакане доникъде няма да стигнеш. Проактовността е хубаво нещо не само в кариерата, но и в живота по принцип. Накарвай нещата да се случват, за да са такива, каквито искаш да бъдат. Не се примирявай с обстоятелствата, които заварваш.

 

Когато искаш да напреднеш бързо в кариерата, трябва да посрещаш конструктивната критика с отворени обятия, защото тя ще ти помогне да се поправиш навреме.

 

Тъй като светът се променя с бързи темпове, ти също трябва да се променяш заедно с него. Да си актуален значи да не изоставаш, което в кариерен план се отнася до постоянното усъвършенстване на уменията, за да се задържиш на върха.

Google+ Comments

Общи Tags: