В началото на месеца стартираха така чаканите от мен Зимни олимпийски игри в Пекин. И въпреки че ми се искаше този текст да е супер мотивиращ за хората, практикуващи зимни спортове, то той няма да е точно такъв. Но ще се опитам да обединя негативното с позитивното, а какво ще е получи, вие ще кажете.

Първо ще започна с това, че 24-те Зимните олимпийски игри не бяха толкова зимни. Причината бе в избора на локация и липсата на истински сняг. За да се появи той за състезателите, се използваха милиони кубици вода за заледяване и получаване на изкуствен сняг. Това доведе на екологична криза, свързана със засушаването и с повишаване на глобалното затопляне.

Въпреки това в Пекин бяха изградени редица съоръжения, които ще останат за жителите. Жалко обаче, че ще трябва още изкуствен сняг, за да се използват отново. Именно тези фактори направихте тези Игри едни от най-скъпите и опасни в историята ни. Но това не бе най-шокиращото. Още повече шум се вдигна заради допинг скандала на руския талант във фигурното пързаляне Камила Валиева.

Нейното отлично представяне и скандала с лекарствата за сърце замалко щяха да лишат всички състезатели в категорията от медали. Това наистина е прецедент, който обаче не знам дали е точно насочен към спортистката или към държавата, от която идва. Вие как мислите?

Накрая завършвам и с положителната новина, че най-добрият български зимен атлет – Алберт Попов, показа много добро класиране. Въпреки че никой от спортистите ни не се завърна с медал, то Попов бе най-близо. Той се класира на 9 -о място в слалома и 17-о в гигантския слалом, а това са си едни от най-трудните дисциплини. Смятам, че скоро ще дойде и неговият звезден миг. Успех и браво!

Google+ Comments

Общи Tags: