Замърсяването на околната среда е глобален проблем, с който напоследък са започнали борба и много известни компании. Всички сме виждали клипове, как морските обитатели се оплитат или гълтат огромно количество пластмаса и найлонови пликове.

Адмирирам компаниите, които са започнали кампания против замърсяването на околната среда и чрез рециклирането на отпадъчните материали те създават шедьоври. Икеа например произвежда кухни от рецклирани материали. Модната марка H & M  пък пусна модна линия създадена от рециклирана пластмаса, почти във всеки магазин има кошове  за стари дрехи, които после се рециклират, а от тях се създават, нови дрехи. Така пък Nike направи екипи за футболния отбор на Плоша изцяло от рециклирани материали, например една тениска се прави от 8 рециклирани пластмасови бутилки. Има още доста известни компании, които са взели присърце опазването на природата и аз ги адмирирам, защото това найстина е проблем, който може да унищожи природата.

Ако повече хора се се научат да събират разделно и да използват по-млако найлонови и пластмасови продукти, ще успеем да се справим с този глобален проблем. Но всичко зависи от нас, защото ние сме тези, които вредят на природата.

Google+ Comments

Uncategorized Tags: