clockbackward2-1Превъртяхте ли, часовниците? Или се превъртяха сами?

Да ви кажа честно, винаги ме е обърквало малко това превъртане ту с един час напред, ту с един час назад. Знам, че има някаква логика да го правим и на мен също ми харесва да е по-светло, когато излизам за работа сутрин, но в началото винаги се чувствам малко объркан.

Разбира се, харесва ми идеята, че съм си поспал един част повече макар да се случва през една-единствена нощ в годината. Винаги се опасявам обаче за понеделника след това. За да съм сигурен, че не съм объркал нещо, всеки път гледам да си имам един ръчен часовника под ръка, който да ми послужи като средство за проверка. По него сверявам дали двата ми телефона, компютъра и т.н. са се превъртели автоматично. Когато се уверя, че всичко е точно, тогава си превъртам и ръчния часовник.

Може би прекалявам, но така се чувствам по-сигурен, че няма да закъснея с час за някоя среща или важно събитие.

И последно, но не на последно място. Неприятно е, но ще се наложи да свикнем с факта, че към пет-шест часа следобед вече ще е значително по-мрачно и по-тъмно отколкото беше до сега. Поне докато не дойде моментът да превъртим часовника един час напред…

Google+ Comments

Общи Tags: