Когато става въпрос за празнуване на рождени дни обикновено се приготвя/поръчва торта, приятелите се събират и поднасят своите подаръци. Има хапване, пийване и музика.

 

birthday-cakeУ нас е възприето рожденикът да черпи. В много западни страни обаче приятелите черпят рожденика. Затова там е възможен елементът на изненадата. Лесно бихме могли да пренесем това и тук и да устроим нещо по-интересно за най-близките си.

 

Жените биха били луди по тази идея и разбира се, биха я посрещнали с много очаквания. Мъжете сме по-пасивни, но и ние бихме се зарадвали. Разликата между мъжкото и женското прекарване обаче доста се различава. ТЯ ще иска балони, панделки, цветя и много подаръци, прегръдки, пожелания, целувки. ТОЙ ще се зарадва на неочаквано прекарване с приятели, потупване по рамото, алкохол, вечерно излизане и парти до сутринта. Декорът и подаръците не са толкова важни, колкото самият елемент на изненадата и фактът, че приятелите са уважили с присъствието си.

 

За жените сякаш е важна повече опаковката на самото прекарване, което може да е спокойно или пък по-лудо, но винаги изтънчено и красиво, докато при мъжете е по-значимо съдържанието, независимо дали то няма да се превърне в нещо, за което рожденикът би искал да говори с никого другиго, освен с присъстващите.

Google+ Comments

Общи Tags: