Един приятел на баща ми казваше, че ако стане президент, ще забрани със закон Тони Димитрова. Много й се дразнеше на певицата човекът. На мен не че ми пречи, ама не съм й и фен. Едно обаче не може да се отрече – хитовата песен “Ах, морето”, която се изпълнява именно от бургазлийката, е любима вече на няколко поколения българи и ще продължава да звучи нежно в главите ни, досущ като моски бриз, щом дойде лятото.

А то, на свой ред, всяка година изпълва сърцата ни с надежда за незабравими преживявания и облагородяване в края на сезона: младите с надежда и копнеж тръпнат в очакване да срещнат голямата любов, по-възрастните със сантимент се любуват на морския залез, спомняйки си с усмивка на лицето за буйната младост, а най-малките се радват на морските вълни така, както само те могат: чисто, истински, без никакви очаквания, просто радост и топли чувства.

Ами освен да ви поздравя в емблематичната песен на Тони Димитрова, друг по-подходящ начин не се сещам, с който да завърша размислите и страстите си за необятната магия на морето: вечно и величествено.

Google+ Comments

Общи Tags: