Ето ги, идват. Празниците са на два работни дни разстояние. Малко остана до настъпването на Коледа и очаквам с почти детско нетърпение да ме удари нейната магия.

 

Christmas-Deer-HD-WallpapersПодготвихте ли се за тазгодишното изпитание на коледните празници? Настроихте ли се за семейни събирания? Избрахте ли подаръци? Намислихте ли се желание? Решихте ли какво ще правите на Бъдни вечер? Надявам се и че вече се радвате на коледната украса у дома и сте закачили коледен венец на входната си врата. Или току що открихте, че има нещо, за което не сте се досетили и трябва да свършите в следващите няколко дни? Защото аз съм вече готов. Дори съм си пуснал два дни отпуска, за да не ми се прекъсва почивката и да мога да се насладя на две седмици спокойствие. Купил съм необходимите подаръци и ми остава само да ги опаковам, за да може Дядо Коледа да ги “остави” под елхата, когато моментът за това настъпи.

 

Истината обаче е, че въпреки всичките приготовления, украса, подаръци и коледни песни, тази година все още не ме е застигнал коледния дух. Не знам на какво се дължи. С нищо тази година не се различава от предходните, а нямам усещането, че наближават празници и приятно време в семейна среда. Липсва ми точно онзи коледен дух, който до сега винаги ме е застигал в подходящия момент. Надявам се да не ме подмине и този път. Може би просто трябва да минат и следващите два работни дни, за да мога да усетя цялостния дух на Коледа, да усетя нейната магия.

Google+ Comments

Общи Tags: