Ходенето пеш е най-лесният начин да водиш активен живот, то може да допринесе за това да се поддържате във форма и по-здрави. Може и да е подценявано като вид упражнение, но редовното вървене може да намали риска от някои хронични заболявания.

 

Не е нужно да харчите много средства, за да се подготвите за ходене – чифт удобни обувки са напълно достатъчни. Вървенето сутрин и вечер от и до работа е добро начало. След това може да минете на разходки в планината събота и неделя. Тук вече са нужни максимално комфортни обувки, тъй като ще се ходи повече. Трябва да се запасите и с вода и храна, а през лятото е задължително носенето на слънцезащитен крем.

 

Walking1

Ако искате с ходенето да замените фитнеса, то трябва да забързате крачка дотолкова, че  пулсът ви да се ускори и да се изпотите. Ходенето на работа със забързана крачка няма да е удачно, защото, като стигнете, ще сте изпотени и няма да се чувствате комфортно, но пък може да се връщате, вървейки. Като се приберете просто си взимете един душ. Обаче не започвайте с бързото ходене веднага, тръгнете бавно, а после постепенно ускорявайте крачка. Препоръчва се, за да се поддържате във форма, на ден да се правят по 10 хил. крачки.

 

Върнете се към основите –  замените алтернативните начини на придвижване с ходене за здраве. Ходете на къси разстояние, не е необходимо винаги да се придвижвате с кола. Използвайте стълбите, вместо асансьора. Разхождайте се вечер по хладното в квартала. Има много варианти, стига да не липсва желание.

Google+ Comments

Общи Tags: