Студентите, които не се отказват в борбата си да свалят правителството и да защитят своите ценности, са изключително вдъхнояващи и обнадеждаващи за ситуацията у нас – все още има хора, на които им пука, и са готови на множество жертви, за да спрат втория епизод от абсурда „Тройната коалиция“.  Какво обаче ще правим, след като правителството падне? Ще върнем отново Бойко Борисов, който изритахме по същия начин съвсем скоро?

moralТова е въпросът, който си задавам аз, и по който студентите едва ли могат да си позволят да мислят в момента – имат си основна цел, която трябва да изпълнят. Нужни са нови играчи на политическия небосклон, надявам се на комунистическата мафия да не са й останали повече куршуми като Симеон Сакскобургготски и този път хората, които ще се заемат със задачата да управляват страната ни, да го правят с повече съвест.

Наскоро научих за една нова партия – БНО или Българско национално обединение. Макар да звучи като нещо крайно националистическо, партията не се определя нито като лява, нито като дясна. По-скоро ще следва политики, които са в интерес на народа. Основните отбелязани на сайта й приоритети са стимулирането на семейството, българската култура и традиции,  възраждане на българското село, пенсионна и образователна реформа, и други.

Научих за новата партия от интервю по ТВ7 с председателя й – Георги Георгиев. Той беше категоричен, че му е писнало да бъде пасивен наблюдател и да чака „някой да дойде да ни оправи“, и е решил заедно със свои съмишленици, да предприеме нещо в тази насока. Наричаше нещата с истинските им имена и не увърташе, което ми хареса в него.

Партията иска ревизия на престъпното статукво и грабежа, извършен през прехода, и предлага промени в повечето основни закони: конституция, закон за съдебната власт, закон за полицията, закон за референдумите, закон за лустрацията, и други.

Предполагам вече остава малко, докато правителството на Орешарски падне. Надявам се дотогава за интелигентните хора да има избор за кого да гласуват. И тъй като всички стари партии са вече компроментирани, това може да е само нова, с нови лица. Дано Георги Георгиев се справи със задачата, с която се е заел и да не предаде доверието на тези от нас, които биха му го гласували.

Google+ Comments

Общи Tags: