Попадали ли сте на мемета, които показват как ти е необходима каравана, хамак и приятна гледка в планината, за да живееш щастливо? Аз многократно съм ги виждал, но никога не съм се замислял, че наистина може да е вярно. А това провокира и вътрешното ми запитване какво ни е необходимо, за да живеем нормално? Може ли това да бъдат малки и прости неща?

Вглъбени в работата, ние се стремим да се развиваме чрез уменията и постиженията си. Колкото повече израстваме кариерно, толкова повече се променя и начинът ни на живот. Това включва обкръжението от хора, жилището, автомобила, почивките, дрехите и дори храната. Започваме да заделяме все повече пари за изброените и се стремим да изкараме още, за да ги обновим.

Но всичко това необходимо ли ни е настина? Да, да разполагаме със собствено жилище, което да е обзаведено по вкуса ни и да е на добра локация, е важно. Наличието на превозно средство, с което да се придвижваме навсякъде, където пожелаем, също. Закупуването на пълноценна храна спада към необходимостите. Но не е задължително да имаме много и супер скъпи дрехи или да почиваме в луксозни хотели.

Всъщност аз изчислих, че се нуждая от не повече от 10 блузи, 4 чифта дънки, 2 панталона, 3 чифта обувки и 1 яке за сезон. Ето толкова ми трябва, за да изглеждам и да се чувствам добре. Скъпият автомобил е и скъпа поддръжка, а аз не искам да заделям толкова много за него. Затова и залагам на среден клас. А за почивките – за тях съм най-склонен да експериментирам.

Определено смятам да променя много от порядките си и да се отдам на живот, в който не съм зависим от толкова много вещи. Така ще бъда по-свободен не само материално, но и духовно. Все пак тежестта от натрупаното, е голяма. А наличието на малко, но достатъчно, ни кара да сме много по-мобилни.

Google+ Comments

Общи Tags: