Реших, че тази година ще подновя интериорния дизайн в дома си. За целта се обърнах към професионални дизайнери, които да ме напътстват и съветват. От тях получих много ценна информация, която ще споделя с вас, за да сте наясно при извършването на следващия ремонт.

Дизайнерите ми обясниха, че всяка година се характеризира със свой цвят. За 2020-а това е класическото синьо. Нямам против – отговаря на цвета на любимия ми отбор. Изчистен и в същото време величествен, би паснал навсякъде. Земните тонове пък, сред които зелено, кафяво, бежово и дори лилаво, са актуални в направата на всякакви мебели или аксесоари за дома и офиса.

За да се придаде повече колоритност на дома, може да се направи акцентна стена с декорации от тухли, дърво или камъни. На мода се завръщат и флоралните тапети, но не си представяйте визията им от 90-те години. В момента те са стилизирани и различни по размер, като могат да се превърнат в страхотно освежаващо интериорно решение.

Разбрах, че сред тенденциите тази година за тапицерии и декорации е и кадифето, но не червеното. Тренди са различни нюанси на зелено, синьо, бледо жълто. Те могат да се открият и онлайн, и във физическите магазини на всички мебелни борси.

За дизайна на дома ми прецених, че е добре да има и елементи, които да ме доближават до природата. По случайност се оказа, че сега са изключително актуални. Зелените растения продължават са предпочитани като естествени пречистватели на въздуха и като чудни аксесоари. Сред тенденциите е и изумруденото зелено, което може да се впише под формата на картина, мебел или дори тапет.

Като бонус съвети от специалистите получих за „разхвърляни“ ретро снимки по стените, освежаване на входната врата чрез пребоядисване и подмяна в подовата настилка. За последното идеален вариант са лепящите плочи.

В крайна сметка, „нашият дом е нашата крепост“ и мястото, където прекарваме най-много време. Затова е важно да ни е комфортно и да ни носи радост.

Google+ Comments

Интересни Tags: