Shopaholic_ecommerceНякои хора не са толкова добри в спестяването, колкото други. Някои черти на характера ни доста умело застават на пътя на финансите ни, не им позволявайки да стигнат “под дюшека”. Те саботират всеки ваш опита да отделите някой лев за черни дни. Вие, естествено, нямате нищо общо с този заговор. Ако трябва да разделим хората, на които все не им се получава да скътат малко пари, на типажи, ето какво би се получило.

 

1. Импулсивните
Истината е, че в днешно време изкушения дебнат отвсякъде и някой просто не могат да им устоят. Те са царе на импулсивните покупки и любимци на маркетинговите експерти, защото им е достатъчно да видят някаква атрактивна реклама и вече са прикоткани.

 

2. Несигурните
Рекламните агенции работят неуморно, за да успеят да свържат продукт към индивидуалността на човек, които ще го използва. Тук се намесва и въпросът за статуса, изразен чрез продукти и услуги – например каква марка кола карате, дали използвате PC или Mac, в какви ресторанти се храните и т.н. Тази несигурност у потребителите е нирвана за маркетолозите, които всячески се опитват да задоволят егото им и те купуват ли купуват…

 

3. Нетърпеливите
Този тип хора искат всичко и то СЕГА. Нека обърнем повече внимание на тази дума особено в контекста на рекламния бизнес. Тя се свързва с примамливи оферти, които траят за определено време. Само сега имате възможност да купите… Познато ли вие е това? Нетърпеливите няма как да пропуснат това предложение, чуят ли “сега” и веднага се втурват.

 

Виждате как пестенето на пари за някои просто е непосилна задача, все ще се появи нещо, което трябва да си купят било то защото офертата е добра, за да демонстрират статус или защото просто трябва да го имат.

 

Google+ Comments

Общи Tags: