Малките деца се развиват и се учат много бързо. Те показват завидни подобрения в академичните, социални и физическите си умения за кратък период от време. Днес не могат, а утре вече могат. Това е една забележителна способност. Представете си, ако и вие, като възрастни, я притежавахте?

 

Albert-Einstein-550x400_cЕ, има надежда и за нас ;). IQ-то ни не остава статично, то може да се повиши, което си е утеха. Подвижният интелект или този, който се отнася до капацитета да научаваме нови неща, да пазим тази информация и с нейна помощ да решаваме проблеми, може да бъде разширен с времето. Ако инкорпорирате долните 5 елемента в ежедневния си живот, познавателния ви капацитет ще се увеличи.

 

1. Стремете се към новото – това е всичко онова, което е различно от познатото ви досега, като например нови приятели, преживявания, знания и т.н. Бъдете отворени към света и се възползвайте от възможностите, които ви предоставя.

 

2. Мислете креативно – това не само ви помага да развиете интелигентността си, но и да сте по-продуктивни и успешни. Оставете мозъка си да мисли без да го ограничавате и връщате назад към неща, които са ви познати.

 

3. Предизвиквайте се – мозъкът е мускул, което значи, че като такъв, той трябва да се закалява. Не пропускайте да го взимате на пътешествие извън зоната ви на комфорт и да го стимулирате с всякакви предизвикателства.

 

4. Правете нещата по трудния начин – така ще упражнявате мозъка си да мисли. Например може да откриете някое място, без да ползвате GPS, или пък да сметнете нещо наум. Всякакви такива малки задачки, които си поставяте, ви помагат да развивате интелигентността си.

 

5. Общувайте – колкото повече хора срещате, толкова по-интересни и разнообразни неща научавате. Гледайте да не изпадате в рутина, тогава мозъкът застива на едно място, а това не е полезно за IQ-то ви.

Google+ Comments

Общи Tags: