Колкото и да не ми се иска, трябва да призная, че зимата вече чука на вратата ни. Температурите се понижиха, денят стана доста по-къс, а вятърът нежно студено започна да ни пощипва. Всяка година се питам как съм успял да оцелея и да се чувствам добре. Затова направих списък с най-необходимите неща, които трябват на всеки човек за зимния сезон. За да не се чудя догодина.

Няма как да не изходя от топлите дрехи и обувки. Ако трябва да се изразя по модерният начин, това са „must have“ за студените дни. Вълнено палто или зимно шушляково яке с пух, което достига задължително под кръста, са покупките от първа необходимост. Заедно с тях са нужни и топли и непромокаемия обувки, които ще се справят с лед, сняг и киша. Инвестицията в тези артикули е най-голяма, но пък е дългосрочна и определено си заслужава.

Шапка, шал и ръкавици са аксесоарите, които най-много губим, но без които не можем да се предпазим от студа. От кашмир, кожа и плетиво – материите нежно докосват кожата и моментално я стоплят. Моят съвет е да заложите на материали, които не ви раздразват и които придават приятно усещане. Изберете неутрални цветове, които да се комбинират с много по вид и нюанс дрехи. Нека изборът ви да не бъде повлиян от изцяло модните в момента предложения, а да бъде съобразен и със собствения ви стил.

Крем за ръце и балсам за устни са задължителни за всеки мъж и жена. От вятъра, студа, нежните слънчеви лъчи, кожата изсъхва, разранява се и боли. За да избегнете този момент в офиса, колата и вкъщи, винаги имайте балсам за устни и крем за ръце. Редовното хидратиране ще намали или премахне напълно напуканото и ще даде усещане за комфорт в собствената ви кожа.

И не на последно място – чай. Пийте не само билкови, но и топли напитки. Те сгряват тялото и душата, особено щом са споделени с любима компания.

Google+ Comments

Общи Tags: