Традиционно у нас май месец е белязан от абитуриентски емоции: рокли, костюми, прически, обувки, нокти, грим и Бог знае още какво! Българинът дава и последните си пари, за да може детето му да е най-красиво и модерно на бала и за да посрещне подобаващо близки и роднини, които да изпратят абитуриента.

По света празничният етикет далеч не е толкова напудрен, както в България. Да не говорим, че зрелостниците се обличат далеч по-скромно, а на самите тържества присъстват и родителите им. Ако в страната ни стартира подобна традиция, 90% няма да могат да познаят тийнейджърите от вкъщи с пияните и разкрепостени деца, броящи 1,2,3,4… 12.

абитуриенти

И ако ги питаш защо викат и защо се радват толкова, ще чуеш единодушно, че училището е най-гадното място на света, където си подложен на безмислотни мъчения.

И после, мили деца? Тогава тепърва ще броите, ама стотинките, които ви остават след сметките за ток, парно, наем, данъци и пр. Ако и след това броене сте все така щастливи, поздравления, научили сте си урока от средното образование и сте имали късмет!

Пожелавам на випуск 2013 попътен вятър в училището на живота и да бъдат горди граждани на България! Бъдете устремени и пораствайте с мечтите си!

Успех!

Google+ Comments

Общи Tags: