Какво правите вие след края на работния ден – нещо рутинно или нещо различно? При мен е по-малко и от двете. Имам си една определена рутина, но обичам и да я разнообразявам. По принцип гледам да си тръгвам от работа по едно и също време, точно в края на работния ден. Рядко ми се случва да поработвам и след това – все пак съм си направил нужните часове, а за този извънреден труд няма да ми се заплати. Извънредната работа отнема и от личното ми време, а аз държа на него, защото искам умът ми да си почива между два работни дни, за да мога адекватно да си изпълнявам задълженията.

 

after-workТъй като през деня постоянно съм сред хора и все бързам да свърша това или онова, когато се прибера, често имам нужда да се усамотя за половин час, особено ако съм имал натоварен работен ден (тогава изглеждам като приложеното изображение ;). Като съм си вкъщи се старая напълно да се изключвам от това, което се е случило на работа. Както знаем, личен живот и работа не е хубаво да се смесват по ред причини. Съветвам ви и вие да оставяте стреса в офиса.

 

Някои хора след работа си измислят хиляди допълнителни задачи, които да свършат, и то ежедневно, но аз не мисля, че това е полезно. Все пак на следващия ден пак си на работа и трябва да си отпочинал, а не уморен. Веднъж-два пъти седмично може да натовариш програмата си, но повече, мисля, че идва много.

 

В днешно време целият ни живот като че ли се върти около работата и плановете ни за почивка пак са съобразени с нея. Все пак тя е основният ни източник на доходи, а без тях не можем. Затова е най-добре да се насочим към сфера, която ни допада и то колкото се може по-рано в живота, за да не бъде работата ни бреме за нас.

Google+ Comments

Общи Tags: