Буумър – думата, която нашумя покрай отказа от прекаленото модернизиране. Някой го приемат като обида, а други с гордост се самоопределят така. Но ако вие се чудите дали спадате към тази група хора, то прочетете следващите редове. В тях ще опиша най-често срещаните работни навици на буумърите.

Много често буумърите избират да проведат телефонен разговор, вместо да пишат в чата. За тях това е най-бързият и лесен начин да се реши даден работен казус, а писането им губи времето и е смятано за тийнейджърска постъпка. Но те забравят нещо много важно – при разговорите често не може да запишеш всичко дословно и трябва да прозвъниш пак, за да се убедиш, че е така.

Друга често среща постъпка в работната среда на буумърите е да звънят при изпращане на имейл. За тях телефонът е добре познатото старо, което върши невероятна работа. Е, донякъде е така. Но вече нещата много се модернизираха с цел именно пестене на време и ненужно използване на думи.

Принтирането и четенето от екрана на компютъра – от кои сте? Ако изберете първото, то значи определено принадлежите към по-старото поколение. Нека погледнем нещата от екологична и практичн гледна точка. За разпечатване са необходими много ресурси и след това непременно листовете ще отидат в коша. Имаме опцията за многократно безвредно използване на екран, нека се възползваме.

И накрая завършвам с два любими мои навика на буумърите. Единият е отказа от инсталация на софтуери и научаване на работа с по-нови програми. Претекстът е, че те не са толкова добри и само ще ги обърка. А вторият е свързан с питането на хора вместо проверката в интернет. Все пак всяка онлайн справка се прави за секунди или няколко минути и то от достоверни източници.

Google+ Comments

Интересни Tags: