sky-swimmingРеших днес да ви информирам за един изключителен проект на сграда в Лондон, който се очаква да бъде завършен през 2018-та година. Стойността на проекта е някакви си 1.6 милиарда долара. Той всъщност ще бъде жилищна сграда, а най-малките апартаменти в нея ще струва към 1 милион долара. Защо е това разточителство обаче?

 

От десетия етаж на сградата ще виси напълно прозрачен басейн – дъното, стените, всичко. Сега е време да си кажете “уау”. На снимката се вижда колко оригинално изглежда, но си е и страшничко, мен ако питате. Идеята е докато плуваш да чувстваш, че все едно се носиш по въздуха. Ще виждаш какво има 10 етажа под теб.

 

Какво ли не измислят днешните архитекти, за да се отличат? Този басейн не ми се струва много безопасен на пръв поглед, но те ще си измислят как да го направят такъв. Навярно архитектурата е стигнала до такова високо ниво, че да може да изпълни такъв смел проект. Аз не бих отказал да се гмурна там поне веднъж, за да видя какво е усещането. За момента, доколкото ми е известно, не е правено нищо такова, така че преживяването ще е единствено по рода си.

Google+ Comments

Общи Tags: