Един от любимите ми телевизионни формати е „Игри на волята“. Вече четири сезона следя с интерес битките за оцеляване, ловкост, сила и интелект. Тази година освен от риалити игрите, бях впечатлен и от посланието, което индиректно се отправяше на арената при битките.

Може би любителите на предаването като мен знаят, че всички участници излизат на обособена арена, на която се провеждат индивидуални и групови състезания за премерване на силите. Тази година тя носи името „Palms Bet Арена“. Изненадах се, защото в главата ми веднага изскочи марката казина. Затова проверих какво е общото между хазарта и спорта.

Какво ги свързва?

Оказа се, че зад тях стои концепцията за отговорна и честна игра на Мило Борисов, със силно послание и препратка, че е валидна във всяка форма на игра.

„Отговорна игра“ е фондация, създадена през 2015 година от Мило Борисов и неговата сестра Роси МакКий, които може да впишем като доайени в изграждането на казино индустрията в България. Борисов е и собственик на верига казина Palms Bet, както и на първата компания от игралната индустрии, листнала акциите си на фондовата борса – Телматик Интерактив България АД.

Осъзнавайки деликатността на сферата, в която е позициониран бизнеса му, Мило Борисов развива Фондация „Отговорна игра“ и цялата идея около нея. Посланието ѝ е да насърчава към осъзнатост и премереност при впускане в игровия модел. Нейната главна цел е да помага чрез превенция, информираност и оказване на помощ при злоупотреба с хазарта. Затова „Отговорна игра“ работи в обществена полза и с редица партньори. Концепцията ѝ за разпространение включва и внедряването ѝ във все повече сфери, в които има надпревара и адреналин.

Добро продължение е и включването ѝ в актуалния форма „Игри на волята“.

Пътувайки по магистрала „Тракия“, също съм попадал на билборди с посланието, но досега не се бях поинтересувал за каузата. Виждайки го на още едно място – в предаването, любопитството ми се активира. Затова мисля, че стратегията на Мило Борисов успешно постига целта си.

Google+ Comments

Интересни Tags: