Понякога се чувстваме така, все едно живеем чужд живот. Ставаме сутрин, обличаме си някакви дрехи и отиваме на някаква работа, която не харесваме. Прекарваме там повечето от времето си и общуваме с хора, които не познаваме. Говорим с тях на банални теми, колкото да поддържаме някакъв разговор и се прибираме по домовете си. Храним се с полуфабрикати и заспиваме в изморено опиянение. Мечтаем за плажове и пътешествия, но не можем да си ги позволим. Мечтаем за смисъл в живота си, но не можем да си го осигурим. Звучи тъжно, нали?

Цял живот сме слушали приказките, да намерим това, което обичаме да правим и така няма да имаме нито един ден работа в живота си. Но хората, които вече са влезли в един коловоз трудно успяват да сменят пътя си. От една страна от страх, че ще е трудно и ще се провалят, а трябва да живеят все пак. От друга страна именно комфортното удобство не им позволява да кривнат. Познатото си е познато – сигурно и спокойно.

Но до колко това е полезно? За нас самите, разбира се. Все пак живеем един единствен живот и трябва да му се наслаждаваме максимално. Ето защо съветът ми е да бъдем смели. Както гласи едно изтъркано клише – Животът обича смелите. Ето защо ако не се чувствате добре на мястото, на което работите, е редно да се преместите. Да, сигурно няма да е лесно да започнете съвсем от начало, в съвсем различна професия, но със сигурност ще се чувствате на първо място по-млади, по-значими и по-ентусиазирани да учите нови неща.

За това – дерзайте и живейте живота, който искате!

Google+ Comments

Uncategorized Tags: