Несъмнено много голям процент от хората поне веднаж са се сблъсквали със застрахователите и всичките начини, които използват, за да изплатят възможно по-малка сума. Особено често срещано е това явление при шофьорите, които е повече от препоръчително да имат застраховки Каско и Гражданска отговорност, а когато настъпи някакъв инцидент, започват ходения по мъките. За мое щастие, се запознах с адвокат Янко Янев и екипа му, които помогнаха да не бъда ощетен при моята злополука.

Ситуацията не беше нищо особено. Леко неразбирателство на пътя доведе до сблъсък между моята кола и тази на друг човек. И по двата автомобила имаше леки поражения, поради което решихме да съставим двустранен протокол, да си разменим данните и да продължим по задачите си за деня.

Отидох в сервиз, ремонтираха щетите по колата ми, издадоха ми всички необходими документи и с тях – право при застрахователя. Той обаче се възпротиви и не можел да ми изплати сумата, която вече бях дал на майсторите за ремонта. Бил съм нарушил процедурата, като не съм извикал полиция и съм ремонтирал щетите в недоверен техен сервиз.

Служителите в застрахователната компания бяха толкова убедителни, но в същото време странното чувство, че правата ми са нарушени, не спираше да ме преследва. Разказах ситуацията на мои приятели, един от които ме посъветва да се свържа с адвокат Янко Янев и да се консултирам с него. Той се занимавал точно със застрахователни казуси, а причината да се насочи към този вид право била повече от лична. През 2008-а година претърпял пътен инцидент, след който едва не останал парализиран, а оттогава до сега той и екипът му били приключили успешно стотици случаи.

Проучих го. Роден през 1974-а година в град Хасково, завършил висшето си образование със степен магистър по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, изкарал задължителния си едногодишен стаж в София, а адвокатската си практика започва през 2001-а година в голяма адвокатска кантора в София. Няколко години по-късно отваря собствена кантора отново в столицата, а в екипът му се присъединяват професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти. С разрастване на практиката му, разкрива офиси в Пловдив и Велико Търново.

Бях доволен от това, което успях да намеря за него и се свързах, за да си уредя среща. При първа възможност ме прие и внимателно изслуша историята ми. Зае се със случая и за мое най-голямо щастие, застрахователната компания ми изплати сумата по ремонта на автомобила ми.

За пореден път се убедих, че не можем да знаем всичко и услугите на професионалисти като адвокат Янко Янев са голяма помощ.

Google+ Comments

Общи Tags: