airplaneПътуванията ни обогатяват културно като нищо друго на този свят. Те са единственият начин за сблъсък с чужда култура и от тях несъмнено може да научим много не само за заобикалящия ни свят, но и за нас самите. Пътешествията е хубаво да се планират, но не очаквайте всичко да мине по план. Последното, смея да твърдя, е най-вълнуващата и запомнящата се част. Какво съм осъзнал аз покрай моите пътувания в чужбина?

 

Приготви се за очакване на неочакваното. Никога не знаеш какво ще се случи, когато пътешестваш в чужбина. Със сигурност ще попаднеш в непозната за теб ситуация просто защото нравите и привичките на хората в друга страна са различни. Колкото и пътеводителя и информация в интернет да си прочел, тя не може да замени това в действителност да бъдеш някъде и не може да обхване всички възможни случаи. Обаче ти не се плаши от неизвестното, а го прегърни и се потопи в него, защото не знаеш какво ще излезе от това. Най-добрият вариант е да се сдобиеш с положителна емоция, която да помниш цял живот.

 

Забавлявай се с новите хора, които срещаш, и гледай повече да си общуваш с местните, така ще ги опознаеш по-добре и ще вникнеш в техния различен, затова и интересен начин на живот. Да прекараш почивката си в страх и затворен в една хотелска стая не звучи никак вълнуващо. Нали именно затова сме дошли? Да се развълнуваме, да сменим обстановката, да се потопим в чуждия начин на живот.

 

Понякога завръщането у дома е трудно особено когато си прекарал изключително добре и преживяванията ти са надминали и най-смелите ти очаквания. Но нищо, пак ще се върнеш скоро. Запланувай го и си мисли, че ако останеш там за постоянно, ще се загуби тръпката от очакването пак да отидеш, ще свикнеш и вече няма да е толкова специално.

Google+ Comments

Общи Tags: